چرا باید در برابر حوادث و بلایا آماده باشیم؟
در سال 2019 ، حداقل 396 بلایای طبیعی رخ داد که منجر به کشته شدن 11755 نفر شد، 95 میلیون نفر دیگر را تحت تأثیر قرارداد و نزدیک به 130 میلیارد دلار آمریکا خسارت اقتصادی به بار آورد.
آسیا با رخداد بیش از 40٪ از بلایای طبیعی آسیبپذیرترین قاره بود که 45٪ از کل مرگومیرها و 74٪ از مردم را تحت تأثیر بلایا را نیز به خود اختصاص داده است. خسارات و آسیبهای ناشی از انواع بلایا در کشورهای با درآمد پایین و متوسط همواره بیشتر بوده است. ایران یکی از کشورهای با درآمد پایین و ازجمله کشورهای با رخداد بالای بلایا و حوادث با مصدومین انبوه در دنیا محسوب میشود، بهعنوانمثال امکان بروز زلزله در بیش از 90 درصد شهرها و مناطق کشور ایران وجود دارد و در طی 97 سال اخیر حدود 40 زلزله با بزرگای بیش از 5 ریشتر در کشور ثبتشده است. بر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران کشور در سال 1398، حدود 5270 حادثه طبیعی در کشور به وقوع پیوسته و همچنین طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در سال گذشته، 17183 نفر براثر تصادفات رانندگی جان خود را ازدستداده و 367428 نفر نیز مصدوم شدهاند. ایران در سالهای اخیر با حوادث مهمی ازجمله ریزش ساختمان پلاسکو با 16 کشته در سال 1395، برخورد قطار در محور سمنان ـ دامغان در سال 1395 با 47 کشته و 103 مصدوم ، ریزش معدن زمستان یورت آزادشهر در اردیبهشتماه 1396 با 43 کشته با میانگین سنی 38 سال، حملات تروریستی به مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر در خردادماه 96 با 13شهید و 52 مصدوم ؛ حادثه انفجار کشتی سانچی در دیماه 96 با 32 کشته و سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین در دیماه 98 با 176 نفر کشته و درنهایت اپیدمی ناشی از ویروس کرونا از اسفندماه 98 تاکنون با 151466 مبتلا و 7797 فوتی مواجه شده است. |
دوره رایگان و غیر حضوری ارتقا آمادگی در حوادث و بلایا
هدیه ای برای نجات جان و مال شما و خانواده تان در حوادث و بلایا
چه کسی این دوره را با بیانی متفاوت تدریس می کند؟
مدرس این دوره خانم آرزو دهقانی است دانشجوی دکترای تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مدرس دوره کمک های اولیه از سال 1386
مدرس دوره کمک های اولیه به کودکان از سال 1388 با روش کاملا نوین roll playing برای اولین بار در ایران
مدرس دوره های مختلف سلامت در حوادث و بلایا در دانشگاه های مختلف علوم پزشکی کشور
مدرس دوره های آمادگی در برابر حوادث و بلایا در سازمان ها، کارخانه ها، تاکسی رانی و …
یک فیلم کوتاه از کارگاه آموزشی آمادگی در برابر زلزله ( فرد – خانواده ) که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد از ایشان:
بعضی از سرفصلهای دوره آمادگی در حوادث و بلایا:
دوره رایگان آموزش آمادگی در حوادث و بلایا فرصتی را برای شما فراهم کرده که بتوانید جان خود و عزیزانتان را با نکات بسیار ساده اما مهم در زمان بروز اتفاقاتی همچون زلزله، سیل، آتش سوزی، حوادث ترافیکی و … حفظ کنید.
آنچه در این دوره آموزش داده میشود:
- مبانی بلایا
- تاب آوری جوامع در بلایا
- ارتقا آمادگی در برابر زلزله
- ارتقا آمادگی در برابر آتشفشان
- ارتقا آمادگی در برابر سونامی
- ارتقا آمادگی در برابر سیل
- ارتقا آمادگی در برابر زمین لغزش
- ارتقا آمادگی در برابر طوفان
- ارتقا آمادگی در برابر برف و بهمن
- ارتقا آمادگی در برابر آتش سوزی وحشی
- ارتقا آمادگی در برابر آتش سوزی
- ارتقا آمادگی در برابر شرایط جوی شدید
- ارتقا آمادگی در برابر گرد و غبار
- کاهش حوادث ترافیکی
- تهیه کیف نجات
- تهیه نقشه خطر منزل و محل کار
- ایمن سازی غیرسازه ای منزل و محل کار
اگر دوست دارید درسهای بالا را دانلود کنید، کافیست نام و ایمیل خود را در کادر پایین وارد کنید:
در بسیاری از کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه دنیا، مهارت های آمادگی در حوادث و بلایا به عنوان یک درس بسیار کابردی و ضروری، در مدرسهها آموزش داده میشود اما در کشور ما این اتفاق بسیار کم می افتد و بسیاری از افراد حتی با الفبای خطر بلایا و حوادث بیگانه اند.
چرا این دوره آموزشی 100% رایگان است؟!
چون همه ما در قبال هم موظفیم .. من هم خودم را موظف و ملزم می دانم که آنچه را آموخته ام در اختیار سایرین قرار دهم و به انها آموزش دهم تا در کنار هم سلامت بمانیم.
این دوره آموزشی مناسب چه کسانی است؟
این دوره برای کسانی که احساس میکنند زندگی شان را دوست دارند، خانواده و دوستانشان برایشان اهمیت دارد مناسب است. در این دوره سعی شده به زبان بسیار ساده مطالب آموزش داده شود پس دانش آموزان نیز می توانند در این کلاس کاملا آنلاین و رایگان ثبت نام کنند!
برای ثبت نام رایگان و دانلود فایل های آموزشی، کافیست نام و ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید: