بلاگ

فرایند ارتباطات خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت

ارتباطات مؤثر خطر، به‌عنوان یکی از اقدامات مهم در مدیریت حوادث و بلایای کشور تلقی شده و برنامه‌ریزی، شفاف بودن نقشه ارتباطات خطر، آموزش مدیران، فراهم آوری زیرساخت‌های ارتباطی، ارزیابی مکرر فرایندهای ارتباطی، ایجاد ارتباطات متعدد و مشخص در زمان حوادث و بلایا در کمترین زمان ممکن امکان‌پذیر بوده و از آشفتگی، دوباره کاری و تناقض در مدیریت حوادث و بلایا می‌کاهد.بنابراین، بررسی سیستماتیک حاضر با هدف شناسایی عناصر ارتباطات خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت انجام شد.

این پژوهش به روش مرور سیستماتیک انجام شده است لذا جستجو در پایگاه های PubMed، Scopus، Web of Science، ProQuest، Science Direct، Iran Docو SID از سال 2000 تا 2021 برای شناسایی عناصر ارتباطات خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت انجام و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل محتوای موضوعی استفاده شد.

از 10036 مقاله استخراج شده، 25 مطالعه برای تجزیه و تحلیل وارد مطالعه شدند. بر اساس یافته‌ها، عناصر ارتباطات خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت در 6 طبقه و و 19 زیر طبقه تحلیل شد. طبقات شامل ارتباطات(زیرطبقات: فرایندهای ارتباطی، ویژگی های ارتباطی و زیرساخت های ارتباطی)، اطلاع رسانی( زیرطبقات: تولید محتوا، ویژگی محتوا و نحوه انتشار)، مدیریت ارتباطات خطر(زیرطبقات: ارزیابی درک خطر، برنامه ریزی، هماهنگی و پشتیبانی)، دیده بانی(زیرطبقات:پایش و ارزیابی، نظارت و اعتباربخشی، مستندسازی)، آموزش(زیرطبقات: عمومی و سازمانی) و اخلاق و ارزش های انسانی(زیرطبقات: فرهنگ و باورهای اجتماعی، عدالت و اخلاق، اعتماد) است.

 

مقاله در لینک زیر قابل مطالعه است:

https://jamba.org.za/index.php/jamba/article/view/1367

 

 

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید